Curs practic de ocluzologie

Concepte avansate de teorie de ocluzologie, protocol diagnostic, lucrul cu articulator și arcul facial, wax-up si mock-up pe cazuri reale ale fiecarui participant.

Curs practic de parodontologie

Întrebări speciale de parodontologie și de periimplantită, operația de lambou, retracție cu emdogain, suturi.

Urgente medicale in cabinetul stomatologic

Curs pentru gestionarea urgențelor medicale și conduita de urgență în cabinetul dentar.

anterior
urmator
Shadow
Slider
 

PROTETICA: tehnica B.A.R.I - modul 1

 Registration Closed
 
12
Piero_Venezia_cover2
Categorie
Cursuri
Data
2022-07-01 - 2022-07-02
Venue
Str. Laboratorului 5A, Ploiesti
Număr de locuri
16
Locuri disponibile
4
Telefon
+40720582319
Email
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Taxa
2920 lei / modul
Lector
Dr. Piero Venezia

Cursul este susținut în limba engleză

Dr. Piero Venezia

Dr. Piero Venezia

 • Este un cunoscut speaker internațional în domeniul proteticii și lucrează ca profesionist independent în Bari unde își concentrează activitățile clinice și științifice pe protetica fixă, protetică mobila și protetică pe implant.
 • Dr. Piero Venezia a absolvit în 1989 Universitatea din Bari, Italia cu o diplomă în stomatologie si, in 2003 s-a specializat în protetică la Universitatea din Siena, Italia și apoi în protetică la Universitatea din Bari, Italia unde a ținut și cursuri.
 • Este lector in programele postuniversitare la Universitățile din Siena, Genova, Napoli, Bari, Foggia, Catania și Roma și profesor în Protetica Dentară la Școala de Stomatologie a Universității din Catania.
 • Este membru activ al AIOP (Accademia Italiana di Odontoiatria Protesica), IADDM (Academia Internațională pentru Medicină Dentală Digitală), Societatea Digitală Dentală, DI&RA (Academia Digitală de Implant și Restaurare) și membru al ITI (Echipa Internațională pentru Implantologie) .
 • Dr. Venezia a scris mai multe lucrări științifice în reviste naționale și internaționale.
Tehn. Pasquale Lacasella

Tehn. Pasquale Lacasella

 • A absolvit ca tehnician dentar la institutul IPSIA Santarella din Bari în 1985 si este specializat în proteză totală. Își aprofundează cunoștințele participând la numeroase cursuri și seminarii susținute de experți din diferite școli de gândire (Prof. Slavicek, Prof. Glauco Marino, Prof. Passamonti, Prof. Palla, Dr. Bortolotti L., Garotti G., Dr. Della Pietra, ZolloA., J. Stuck etc.).
 • Se ocupa de planificarea in faza de preimplantare in cazuri de reabilitari complexe. Coproprietar al Apulia Digital Lab snc cu sediul în Bari, Membru al Academiei Italiane de Proteză Stomatologică (A.I.O.P.) Director cultural al Asociației Naționale a Proprietarilor de Laboratoare Stomatologice (ANTLO) Puglia. Membru activ al Societății Digitale de Stomatologie (DDS).
 • Autor de articole despre proteza totală publicate în reviste naționale și internaționale. Lector la Centrul Internațional de Educație Stomatologică (ICDE) din Bologna. Colaborează în calitate de OpinionLeader, Beta tester și consultant extern cu companii de top din domeniul tehnicianului dentar.

Proteza totală ancorată pe implanturi: tehnica B.A.R.I.

De la proteza totală mobilă la proteza totală ancorată pe implanturi: indicații și protocol

Introducerea de noi tehnologii in cabinetul stomatologic nu poate înlocui nevoia unui diagnostic corect.

Sucesul în cazul pacienților cu o situație clinică complexă este rezultatul unei analize atente a structurilor biologice care vor face subiectul tratamentului si a realizarii unui plan de tratament corect ce are ca obiectiv integrarea atat estetica cat si functionala a protezei.

In cadrul acestui curs sunt prezentate procedurile necesare realizarii protezei mobile “de tratament initial” impreuna cu protocoale simplificate de transfer al informatiilor astfel obtinute catre proteza totala ancorata pe implanturi cu incarcare imediata.

Participantii vor putea urmari toate fazele clinice (chirurgicale si protetice) si cele de laborator necesare finalizarii protezei. In primul modul se analizeaza realizare protezei mobile “de tratament initial” in timp ce in al doilea modul se analizeaza proteza totala ancorata pe implanturi cu incarcare imediata.

Participantii vor invata despre toate etapele clinice si de laborator necesare pentru realizarea protezei pana cand aceasta este furnizata pacientului.

Metoda B.A.R.I.

Metoda de lucru prezentata este numita tehnica B.A.R.I - Boosting Advanced Rehabilitation on Implants. Bari este si numele orasului unde aceasta metoda a fost creata.

Autorii acestei metode pleaca de la premisa ca proteza provizorie (fixa sau mobila) nu trebuie sa fie considerata doar ca o etapa intermediara in cadrul tratamentului pana la asigurarea solutiei definitive ci ca un instrument de diagnostic ce poate fi modificat de mai multe ori pana cand un rezultat estetic si functional este obtinut. In pasul urmator, proteza definitiva devine o copiei a protezei provizorii folosind un alt material mai durabil.

Se discuta mai multe metode de transfer al informatiilor protetice (dimensiune verticala, relatia centrica, ghidaj frontal si lateral, estetica) in cazuri clinice de proteze provizorii ancorate pe implanturi sau dinti existenti. Metoda BARI este folosita pentru transferul informatiilor inregistrate in timpul etapei de diagnostic si tratament provizoriu cu ajutorul protezei mobile.

Modul 1 - Proteza mobilă

  Notiuni introductive:
 • Reabilitarea protetică a pacientului edentat
 • Analiza factorilor de prognostic și anatomie a pacientului edentat.
 • Prezentarea protocolului operator și a cazului clinic.
Hands On Etapa de amprentă preliminară
  Etape clinice de tratament:
 • Teoria trasării limitelor amprentei și realizarii lingurii individuale
 • Amprenta finală în protezarea totală: materiale și metode
 • Înregistrare relatie centrică: comparație între inregistrarea cu șablonul cu val de ceara și arcul gotic
Hands On Amprenta funcțională, înregistrarea centrică și arcul de transfer
  Etape de laborator:
 • Crearea modelelor de lucru, montarea in articulator, analiza modelului, realizarea sabloanelor
 • Alegerea dintilor anteriori si posteriori
 • Proteză cu repere pre-extracționale
  Etape clinice de tratament:
 • Concepte ocluzale in protezarea totală
 • Analiza zonei neutrale
 • Proba machetei: montarea dintilor anteriori, verificarea zonei neutrale si a relatiei centrice
 • Supraproteză pe dinti naturali / implanturi
Hands On Proba machetei
  Etape de laborator:
 • Ambalarea protezelor
 • Finisarea protezelor
Hands On Aplicarea protezelor si indicatii pentru pacient
  Întrebări și discuții

In Modulul 2 - discutam transformarea protezei totale mobila in proteza totala ancorata pe implanturi.