Evenimente anterioare

Lansare carte: Cine esti tu doctore?

Saptamana trecuta am participat la o mini-lansare a cartii noastre la Ploiesti. Spun mini pentru ca la ea au participat 25 de medici. Gazdele noastre au fost stomatologii de la Office Dent Ploiesti. Si-au facut la randul lor cunoscuta cu aceasta ocazie sala cocheta de training, Science Room cum au numit-o ei. Invitati au fost medicii colaboratori din oras. Si au venit toti cei care au confirmat.

Am discutat despre carte, despre brandul de doctor, despre oportunitatea de dezvoltare a medicilor dincolo de pregatirea, formala sau nu, din sfera medicala. Atmosfera a fost relaxata, vesela chiar, si medicii au socializat in mici “bisericute” prin diverse unghere ale spatiului generos oferit de gazde. A fost interesant ca medici aflati aparent in competitie au stat de vorba unul cu celalalt si au impartasit experiente proprii sau idei. La final participantii s-au aratat incantati de initiativa si dornici de alte evenimente similare.

Desi par a fi in mijlocul vartejului social, interactionand cu multi oameni din diverse sfere in fiecare zi, multi medici isi traiesc adeseori o singuratate a lor. Intinsi la maximum intre exigentele in crestere ale unui sistem insuficient si tot mai multi pacienti de tratat pe zi (si aproape fiecare cu drama lui) multi medici ajung sa isi piarda propria busola si sa navigheze dupa instrumentele altora. A crea momente de relaxare si de regasire pentru medici, momente care sa ii incarce energetic si sa ii ajute sa-si regaseasca directia sau propria busola poate fi deopotriva un act de solidaritate si binefacere si o investitie intr-o relatie frumoasa pe termen lung.

Nicolae Iordache

Dr. Nicolae Iordache este deopotriva consultant, trainer si coach, vorbitor si autor. Absolvent al Facultatii de Medicina din cadrul UMF "Carol Davila" din Bucuresti in 1995, si-a completat studiile cu un program MBA oferit de Case Western Reserve University, Cleveland, Ohio, SUA, absolvit in 2002. Nu a practicat medicina niciodata, insa pe intregul parcurs al carierei a fost foarte aproape de medici. Si-a inceput activitatea profesionala la Service Civil International - Romania insa cea mai mare parte a carierei si-a desfasurat-o in diferite functiuni de management domestic si international a foua companii farmaceutice Richter Gedeon si Novartis.

Login to post comments

Ne găsiți și pe

 

Abonează-te la NEWSLETTER